Gourmet Invent Info T:+32 (0)9 241 50 25

Club Brugge

Club wordt sterrenrestaurant tijdens play-offs

Het Laatste Nieuws* - 06 Apr. 2016

Sponsors, vips en genodigden van Club Brugge worden bij de thuiswedstrijden tijdens de play-offs culinair in de watten gelegd.

Samen met huiscateraar Gourmet Invent zullen verschillende topchefs in het Jan Breydelstadion een gastronomisch menu bereiden

voor ongeveer 500 eters. Stéphane Buyens van tweesterrenrestaurant Hostellerie Le Fox mag zaterdag tegen AA Gent de spits

afbijten: “Club is mijn grote liefde, maar blauw-zwart op een bord brengen gaat iets te ver”.

Play-off I is één groot feest en dus wil Club Brugge de vips in het Jan Breydelstadion ook een extraatje aanbieden. Vandaar de

samenwerking met de West-Vlaamse topchefs, die op hun beurt de kans krijgen om de West-Vlaamse gastronomie te promoten:

“Vorig seizoen hebben we dit ook al in bepaalde vipruimtes in ons stadion geprobeerd”, legt Kirsten Willem, woordvoerder van Club

Brugge uit. “Het succes was dusdanig groot dat we dit nu over het ganse logegebouw organiseren. Sponsors en vips kunnen nog

steeds voor het traditionele buffet kiezen, maar met de komst van de topchefs willen we van de play-offs een feestelijk gebeuren

maken. We organiseren allerlei dingen voor onze supporters en dus wilden we ook voor onze vips iets extra doen. Bovendien vormt

de komst van de sterrenchefs een meerwaarde: op deze manier wordt de gastronomie in onze regio flink gepromoot.” Huiscateraar

Gourmet Invent moet straks alles in goede banen leiden en de creaties van de sterrenchefs op de bijna 500 borden brengen: “We

hebben dit al een paar keer gedaan en het was altijd een succes”, weet Francky Vandamme. “Voor de chefs is het leuk om eens voor

500 man te koken, terwijl het voor de koks van Gourmet Invent leuk is om fijner te leren koken. Onze sommelier zorgt voor aangepaste

wijnen bij de diverse menu’s, die voor 150 euro aangeboden worden. Eters die liever geen gebruik maken van de sterrenformule,

kunnen zoals altijd in de ‘Club 1000′ terecht voor de traditionele buffet-formule.”

TOMAS TAECKE

Copyright © 2015 De Persgroep Publishing. Alle rechten voorbehouden