Gourmet Invent Info T:+32 (0)9 241 50 25
Date:September 28, 2016

Tomorrowland voor jonge ondernemers

Nieuw concept voor de achtste editie van Ondernemen in Vlaanderen

 

 

 

tijger

 

 

Ondernemen is een containerbegrip dat elke pre-starter, starter of groeier op een andere manier invult. Omdat een traditionele beurs daar onmogelijk op kan inspelen, gooit ‘Ondernemen in Vlaanderen’ het over een totaal andere boeg. “Noem de achtste editie gerust Tomorrowland voor jonge ondernemers”, zegt Event Manager Nicolas Demeure.

“We merken dat ons doelpubliek van pre-starters, starters en ervaren ondernemers nood heeft aan gerichte inhoud, expertise en contacten die verder gaan dan het louter uitwisselen van businesscards”, vertelt Nicolas. “Daarom stappen we af van het beursconcept waarop bezoekers schuifelend hun weg moeten zoeken naar informatie die hen interesseert. In plaats daarvan hebben we een contentevent uitgewerkt waar elke ondernemer gemakkelijk relevante inhoud en expertise kan vinden op basis van zijn uniek profiel. Onze slogan, “kennis maakt machtig”, geeft aan dat we resoluut gaan voor die inhoudelijke invulling. Dat maken we waar met meer dan 80 workshops, inspiratie- en sofasessies.”

Hoe weet je wat relevant is voor je bezoekerspubliek?

“Niet omdat we helderziend zijn maar omdat we in de aanloop naar het event een grondige analyse hebben laten uitvoeren van het online zoekgedrag van jonge ondernemers. De informatie die we daardoor verkregen, was een bron van inspiratie.”

Waarom is deze achtste editie een absolute must voor ondernemers?

“Omdat we de ambitie hebben om ondernemers met concrete vragen nog dezelfde dag een antwoord te bezorgen. Daardoor zal een heel interactieve dynamiek ontstaan. Elke workshop, elk rondetafelgesprek of sessie zal zodanig gelabeld worden dat bezoekers, op basis van hun eigen profiel, snel hun weg zullen vinden om het maximum uit het event te halen. Via de handige Time2-netwerk & planningstool zal elke deelnemer, spreker of expert actief op zoek kunnen gaan naar profielen die ze persoonlijk willen ontmoeten.”

Waarom kozen jullie voor Business Mentor Carl Van de Velde om Ondernemen in Vlaanderen te openen?

“Carl Van de Velde geeft een aantal geheimen prijs om succesvol te zijn als ondernemer. Het wordt geen theoretisch betoog, maar een zeer praktische en dynamische sessie waarin hij wil inspelen op de risico’s die je moet durven nemen en de angsten die je moet overwinnen om succes te kunnen verwerven. Om daar klaar voor te zijn, is kennis verwerven een stevige vertrekbasis. En precies aan die voorwaarde willen we op 27 oktober ruimschoots tegemoetkomen.”

 

rbe_ov_2016_logo