Brussels Expo & Paleis 10 (Salle Madeleine)

Adres
Belgiëplein 1, 1020 Brussel
Venue Website

Brussels Expo verwelkomt jaarlijks heel wat bedrijfsevents : van galadiners tot de uitreiking van awards, maar ook personeelsfeesten, productpresentaties, fusies van ondernemingen, recepties, diners, eindejaarsfeesten, enz.

EVENT HALL 10 :

Met zijn unieke Art Deco architectuur is EVENT HALL 10 de evenementenzaal bij uitstek in Brussel. Ze beschikt over talloze troeven voor evenementen van 400 tot 2000 personen.

LA MADELEINE :

Een zaal met een uniek karakter, vlak in het stadscentrum
La Madeleine beschikt na de volledige vernieuwing in 2015 over een uniek kader

Capaciteit van 100 tot 1000 pers.

De Magdalenazaal, zoals hij vroeger heette, is een historische plek in Brussel. De prestigieuze geschiedenis van de zaal gaat terug tot in de negentiende eeuw, eerst als overdekte markt en vervolgens als feestzalencomplex van de Stad Brussel. Ook het Casino van Brussel vond er de eerste jaren van zijn bestaan onderdak.

Brussels Expo nam het beheer van de zaal over in 2015 en verzorgde de volledige renovatie en de inrichting tot concert- en evenementenzaal.

Het publiek stelt de zaal sterk op prijs voor de gezelligheid van de ruimte en de uitstekende ligging in het centrum van Brussel, op een steenworp (250 meter) van de Grote Markt en het Centraal Station. Deze ligging is ook zeer praktisch met haltes van het openbaar vervoer en tal van parkings in de onmiddellijke nabijheid.

De architectuur van de zaal is ook uniek. De negentiende-eeuwse gevel van de overdekte markt staat er nog steeds en onttrekt de brede deuren aan het zicht die rechtstreeks toegang bieden tot de evenementenruimte. De deuren bevinden zich recht tegenover het podium met zijn dubbele toneeltrap.

La Madeleine beschikt over een bar in de ruimte op het gelijkvloers. Op de eerste verdieping bevinden zich de mezzanine en een tweede zaal en op de verdiepingen daarboven liggen een grote professionele keuken, een cateringruimte en kantoren.

De zaal is geschikt voor alle soorten evenementen zoals recepties, cocktails maar ook conferenties, presentaties en diners met bediening aan tafel. De maximumcapaciteit bedraagt 630 zitplaatsen en 1000 staanplaatsen.

De zaal is ook moduleerbaar met een wandensysteem.

De brede branddeuren die rechtstreeks toegang bieden vanaf het trottoir zorgen voor een vlotte toegang voor personen met een beperkte mobiliteit.