Kortrijkse topcateraar Fruy Catering versterkt Gourmet Invent

Vanaf 1 maart e.k. zal Xavier Fruy Gourmet Invent vervoegen in een sleutelpositie. Hij zal verder inzetten op zijn ruime ervaring in het brengen van een lokale, creatieve haute-cuisine die stevig geruggesteund wordt door degelijke processen en met een absolute focus op duurzaamheid en het vermijden van voedselverspilling.

Bart Vandendooren, Managing Director van de Gourmet Invent: “Xavier is niet enkel een topchef en een zeer ervaren cateraar, maar is ook een voorloper in onze sector op vlak van processen, automatisatie en digitalisatie. Hij zal ervoor zorgen dat de steile groei die Gourmet Invent kent, op een gecontroleerde manier verloopt en dat we de processen en tools hebben die ons in staat stellen om te focussen op wat er echt toe doet: heerlijk culinair koken voor onze klanten. En natuurlijk deelt Xavier als vakman onze liefde voor hospitality en geweldig eten.”

Xavier Fruy: “Onze keuze voor Gourmet Invent lag voor de hand. We kennen mekaar al heel lang en we weten dat er ontzettend veel raakvlakken zijn tussen onze bedrijven. Onze culinaire drive en de enorme passie voor top-hospitality, samen met een doorgedreven focus op duurzaamheid en het vechten tegen zinloze voedselverspilling zullen de absolute speerpunten van onze samenwerking zijn. Zet daarnaast nog het sterke logistieke- en HR-apparaat van Gourmet Invent en het is meteen duidelijk dat onze samenwerking aan al onze klanten en stakeholders een sterke meerwaarde biedt.”

Voor Gourmet Invent betekent de samenwerking ook dat de cateraar een steviger poot krijgt in Zuid-West-Vlaanderen. Klanten van Fruy Catering hebben dan weer baat bij het brede aanbod van Gourmet Invent (corporate- en event catering) en haar zustermerken Fair Catering, Amalthea, Silverspoon en J&M Catering.